Kumppanuusohjelma palveluiden tuottajille ja sisällöntuottajille

Kumppanuusohjelman luominen on osa DigiOne-ekosysteemin rakentamista. DigiOne-hankkeen aikana tullaan rakentamaan kehitys- ja testiympäristö, ns. ”hiekkalaatikko”, jonka avulla tarjoamme kumppaneillemme avoimet tietomallit ja rajapinnat dokumentoituna. Hiekkalaatikon avulla DigiOnen kumppanit pystyvät rakentamaan ja kehittämään digitaalisia palveluitaan opetuksen ja oppimisen sektorille.

Kumppanuusohjelmaa aletaan rakentaa vuoden 2021 aikana ja sen suunnitteluun kutsutaan mukaan myös kaupallisten toimijoiden edustajia.  Tarkoituksena on, että kumppanuusohjelma hyödyttäisi ja helpottaisi sekä palveluiden tuottajia että koulutuksen järjestäjiä. Tarkoituksenamme on luoda myös tunnistautumisprosessi, jonka avulla toimijat voivat liittyä käytännössä liittyä DigiOnen kumppanuusohjelmaan. Tunnistautumisprosessissa toimijat sitoutuvat kansalliseen yhteentoimivuuteen, opetusteknologian kansallisiin pelisääntöihin ja DigiOnen alustan pelisääntöihin.

Hiekkalaatikon kehittäminen aloitetaan vuoden 2021 alussa ja ensimmäiset rajapinnat tietosisältöineen ovat tarjolla kumppaneille vuoden 2022 alkupuolella. Osana kumppanuusohjelmaa tulemme järjestämään kehittäjäpäiviä, joissa toimijoille jaetaan tietoa DigiOnen kehityksestä ja siitä, miten he pystyvät kehittämään palveluita DigiOne alustan päällä.

Tulevaisuudessa kumppanuusohjelman on tarkoitus laajentua koskemaan kaikkia DigiOne-ekosysteemin osapuolia.

Yhteyshenkilöt

Ekosysteemiyhteistyön koordinointi ja omistajayhteistyö
Kirsi Lehto
kirsi.lehto@vantaa.fi

Käyttäjäyhteistyö ja tutkimustahoyhteistyö
Anna Österman
anna.osterman@vantaa.fi

Koulutuksen järjestäjäyhteistyö
Kari Hyvönen
kari.hyvonen@tiera.fi

Sisällön ja palveluiden tuottajat
Markus Humaloja
markus.humaloja@vantaa.fi