DigiOne herätti mielenkiintoa ja innostusta ITK-päivillä

Leena Heiskanen

Koordinoiva projektipäällikkö, Kuntien Tiera Oy

Posterinäyttelyssä DigiOnea esittelemässä Anna Österman, Jukka Manninen ja Leena Heiskanen.

ITK-konferenssi on Suomen suurin koulutusteknologiaan liittyvä tapahtuma, joka kokoaa yhteen koulutusalan ammattilaisia ympäri maata. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden jakaa parhaita käytäntöjä ja kuulla uusimmista koulutusalan innovaatioista, hankkeista ja teknologioista.

ITK-konferenssi järjestettiin huhtikuussa tuttuun tapaan Aulangolla Hämeenlinnassa. Teemana tällä kertaa oli ”Koulutus tulevaisuudessa”. DigiOne oli esillä tapahtumassa monella eri tavalla. Hankejohtaja Kirsi Lehdon luotsaamassa paneelikeskustelussa puhuttiin oppimisen ekosysteemistä muiden koulutusalan asiantuntijoiden ja ekosysteemikumppaneiden kanssa. Tapahtuman yhteydessä julkistettiin myös ekosysteemin pilotointikumppanit Qridi ja Alfons Education.

Innostuneisuutta ja ahaa-elämyksiä

Opetus-palvelun tuoteomistaja Markus Humaloja esitteli opettajille suunnatun palvelun toiminnallisuuksia. Palvelun esittely veti salin täyteen kuulijoita sekä nykyisistä DigiOne-hankekunnista, että kiinnostuneista uusista kunnista. Markuksen esittely sai kuulijoissa aikaan ahaa-elämyksiä siihen, miten opetussuunnitelman mukainen työ saadaan arjessa helposti näkyväksi Opetus-palvelun avulla. Myös muut helppokäyttöiset toiminnot opettajan päivittäisen työn hallitsemiseksi herättivät innostuneisuutta. Erityisesti kuulolla olleet erityisopettajat löysivät monta ominaisuutta, jotka helpottavat heidän päivittäistä työtään merkittävästi. Markuksen puheenvuoron jälkeen Riina Sutinen ja Sari Sälevä esittelivät Digipolku-hankkeen toimintaa pedagogisten tukihenkilöiden kouluttamisen saralla.

Hankkeen koordinoiva projektipäällikkö Leena Heiskanen ja Lahden hankepäällikkö Jukka Manninen päivystivät DigiOnen posterilla. Päivät olivat täynnä inspiroivia keskusteluja DigiOnesta ja ekosysteemiin liittymisestä. Posterilla kävi myös useita hankekuntien opettajia, jotka halusivat nähdä ja kuulla tarkemmin, millainen heidän tuleva työkalunsa on. Uudet käyttäjät odottavat pilotointia ja käyttöönottoa innolla, koska heidän näkökulmastaan DigiOne tarjoaa aidosti mahdollisuuksia toiminnan muutokseen ja koulutusalan toiminnan modernisointiin.

Koska ja miten pääsemme liittymään mukaan?

DigiOnea odotetaan myös ekosysteemistä kiinnostuneiden yritysten ja palveluntarjoajien keskuudessa. Vuosi sitten ITK:ssa vielä kysyttiin ”Mikä on DigiOne?” Tällä kertaa kiinnostuneiden päällimmäinen kysymys oli ”koska ja miten pääsemme liittymään mukaan?” DigiOne on tunnistettava brändi ja hanke, jonka etenemistä ja kehittymistä koulutusalan ihmiset ovat seuranneet tarkasti ja mielenkiinnolla. DigiOnea on tehty suurella sydämellä laajan koulutusalan asiantuntijajoukon kanssa – mukana on ollut satoja koulutusalan ammattilaisia. Yhdessä kehitetyissä palveluissa on aidosti huomioitu käyttäjälähtöisyys ja käyttäjien tarpeet. Nämä seikat on huomattu kaikkien hanketta seuranneiden keskuudessa.

Kaiken kaikkiaan ITK-konferenssi oli hyödyllinen ja inspiroiva kokemus koulutusalan ammattilaisille, mutta myös hankkeen työntekijöille. Tapahtuma tarjosi aidosti mahdollisuuden verkostoitua, jakaa ideoita ja keskustella DigiOnesta kiinnostuneiden koulutusalan ammattilaisten kanssa. Emme malta odottaa seuraavaa tapahtumaa!

 

Kirjoittajasta

Leena Heiskanen aloitti DigiOne-hankkeen parissa koordinoivana projektipäällikkönä elokuussa 2022. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteen maisteri, rehtori ja sosiaalipedagogi, ja hänellä on takanaan pitkä ura koulumaailmassa. Digitaalinen kehitys opetuksessa ja oppilaitoksissa on hänen erityisenä mielenkiinnon kohteena. Hän on ollut mukana järjestelmäkäyttöönotoissa, käyttöönoton koulutuksissa sekä uusien menetelmien ja toimintamallien pilotoinnissa. 

Koordinoivana projektipäällikkönä Leenalle on tärkeää vuorovaikutus hankekuntien eri toimijoiden kanssa sekä heidän tukemisensa prosessin eri vaiheissa. Tehokas ”Can do” -asenne näkyy kaikessa hänen tekemisessään.