Hankejohtajan joulutervehdys

Kirsi Lehto

Kirsi Lehto

DigiOne hankejohtaja

DigiOnessa on jotakin samaa, kuin joulupukin odotuksessa. Sen tuloa odotetaan kovasti, toisaalta jännittää ja jopa pelottaa. Joskus tulee niitä lahjoja mitä kovasti odotetaan ja toisinaan käy niin, että kaikkia toiveita ei ole voitu toteuttaa. Ehkä sitten ensi vuonna?

Yksi suurimmista haasteistamme myös DigiOnessa on odotusten hallinta. Jokaisella meistä on oma käsityksemme, uskomme ja toiveemme siitä, miten asiat muuttuvat, oli sitten kyse käyttäjästä, kehittäjästä tai palvelun tuottajasta. Tärkeinä arvona DigiOnessa ovat avoimuus ja yhteistyö. Avoimuuden avulla voi myös yrittää edes jotenkin hallita odotuksia, joskin se on silti yleensä vaikeaa. Yhteistyön ja kuuntelemisen avulla voimme yrittää paremmin ymmärtää niitä tavoitteita ja toiveita, jota kullakin on. Tärkeintä lienee kutenkin se, että aidosti ja vilpittömästi pyritään etenemään yhdessä kohti yhteistä maalia.

Merkityksellinen vuosi takana

Meillä on todella mielenkiintoinen vuosi takana! Olemme tavanneet valtaisan määrän palveluiden tuottajien, kuntien ja muiden yhteistyökumppanien edustajia. Mikä tärkeintä, olemme saaneet yhteistyöhön mukaan viisi uutta kaupunkia ja Kuntien Tieran. Jokainen kohtaaminen on tärkeä, sillä vain siten voimme oppia vähitellen ymmärtämään toistemme odotuksia ja tarpeita. Olen todella kiitollinen siitä, että yhteistyötä on lähdetty rakentamaan kaupunkien ja Tieran kanssa allianssin hengessä, niin sopimuksen kuin arjessa työskentelynkin näkökulmasta. Ensimmäinen ohjausryhmä on pidetty ja uusi johtotiimi on alkanut toimia. On ollut hienoa huomata, kuinka uudet tulokkaat ovat hienosti kyenneet hyppäämään liikkuvaan junaan ja kuinka hyvässä hengessä yhteistyö on lähtenyt liikkeelle.

Haluan sanoa lämpimät kiitokset hanketiimimme kaikille jäsenille, jotka ovat venyneet huimiin suorituksiin toisinaan tiukassakin aikataulupuristuksessa tai hankalien ratkaisujen edessä tämän vuoden aikana. En voi luvata, että tulevaisuus olisi yhtään helpompi, mutta se tulee olemaan taatusti mielenkiintoista, opettavaista ja antoisaa. Haluan sanoa lämpimät kiitokset myös kaikille ohjausryhmämme jäsenille. Olette olleet vankasti tukenamme haastavissa hetkissä ja iloinneet kanssamme onnistumisissa. Emme olisi tässä ilman teitä kaikkia!

Katse ensi vuoteen

Todella mielenkiintoinen vuosi on myös edessä! On hienoa, että hanke laajenee ja mukaan saadaan entistäkin isompi joukko ihmisiä, jotka voivat tuoda oman osaamisensa ja panoksensa yhteiseksi hyväksi. Ensi vuonna teknisesti tärkein tehtävä on saada rakennettua DigiOnen perustaa kuntoon. Se tarkoittaa käytännössä ydintietopalvelun ja integraatioiden rakentamista ja hiekkalaatikon valmistelua siihen, että siellä päästään kokeilemaan erilaisia palveluita toivottavasti vuoden 2022 aikana. Toinen yhtä tärkeä tehtävä on saada määrittelytyö siihen vaiheeseen, että kriittisimmät kilpailutukset saadaan liikkeelle. On osattava ajatella tulevaisuuteen ja kyettävä priorisoimaan asioista. Mitä tarvitaan heti ja mitä voidaan jättää tulevien vuosien kehitykseen? Määritystyön valmistelussa kuntien asiantuntijat ovat erittäin tärkeissä avainrooleissa. Innolla jo odotan ja toivon, että saamme rakennettua hankkeeseen mukaan tulevien ihmisten, niin kuntien ja palveluiden tuottajienkin edustajien kanssa yhtä yhteistyökykyisen, luottamuksellisen ja innostavan ilmapiirin, kuin meillä on ollut tähänkin asti.

DigiOne on iso kansallinen ponnistus. Me tarvitsemme siihen teidän kaikkien osaamista ja apua! Toisten apua tarvitaan nyt ja toisten vasta muutamien vuosien kuluttua. Kaikkien aika tulee varmasti vielä! Nyt on aika levätä ja hiljentyä joulun viettoon. On aika kerätä voimia ensi vuoteen. Ensi vuosi tulee olemaan haastava, mutta samalla täynnä innostusta, merkityksellisyyttä ja todella tärkeää työtä. Lämpimät kiitokset teille kaikille, jotka olette auttaneet meitä tällä yhteisellä matkalla! On ollut ilo tehdä teidän kanssanne yhteistyötä!


Kirjoittajasta


Kirsi Lehto toimii DigiOne hankejohtajana. Hän on tuotantotalouden diplomi-insinööri ja kauppatieteilijä, joka tituleeraa itseään ikuiseksi oppijaksi. Kirsin erikoisosaamisalueena on digitalisaation hyödyntäminen ja monimutkaisten kokonaisuuksien ymmärtäminen. Hän on visionääri ja rohkea uudistaja, joka arvostaa ihmisten erilaisia näkemyksiä ja uskoo siihen, että tuloksia syntyy innostamisen, keskinäisen kunnioituksen ja yhteistyön avulla. Kirsi on idealisti, joka haluaa jättää maailman parempana, kuin millaisena me sen löysimme.

Blogikirjoitukset

Ajankohtaista