DigiOnen joulutervehdys

Kirsi Lehto

Kirsi Lehto

DigiOne hankejohtaja

Luminen maisema, jossa hangella on jäniksen jäljet sekä joulukuusi koristeineen.

Meillä DigiOnessa on äärettömän mielenkiintoinen vuosi takana. Ei se ole ollut pelkästään ruusuilla tanssimista, vaan enemmänkin tiukkaa tekemistä ja isojen ongelmien ratkaisemista. Kaikessa kiireessä sitä helposti unohtaa iloita onnistumisista, kun katse ja ajatukset on jo seuraavassa ongelmassa. Sen vuoksi näin joulun ja uuden vuoden alla on hyvä pysähtyä miettimään sitä, missä asioissa on onnistuttu ja mistä asioista on kiitollinen.

Ensinnäkin haluan antaa kiitokseni kaikille niille opettajille, rehtoreille, koulusihteereille, tuoteomistajille, kehittäjille, palvelumuotoilijoille, arkkitehdeille ja monille muille asiantuntijoille, jotka olette olleet tällä matkalla mukana. Vahva tavoitteemme on tehdä DigiOnesta käyttäjäystävällinen palvelukokonaisuus, joka aidosti ja oikeasti helpottaa monen ihmisen arkea. Jos meillä ei olisi tällaista satapäistä osaajajoukkoa matkassa mukana, niin tavoitetta olisi avain mahdotonta saavuttaa!

Vuoden alkupuolella saimme isot sopimukset maaliin. Yhteistyöhön tuli mukaan Opetus-palvelua kehittävä BeanBakers, Viestintä-palvelua kehittävä Hailer, Lukujärjestys-palvelua kehittävä Untis ja Asiointi-palvelua kehittävä Fujitsu. Yhteistyössä kehittämässä ovat mukana edelleen myös Gofore ja Alfame. Kaikille kumppaneillemme haluan sanoa kiitokset erittäin hyvähenkisestä yhteistyöstä! Matkalla on törmätty kaikenlaisiin haasteisiin, mutta kaikesta on selvitty yhdessä. On todella arvokasta, että kaikki kokevat olevansa samassa veneessä.

Yhteistyössä oikeanlaista kemiaa

Usein sanotaan, että diversiteetti tuo parempia tuloksia. DigiOnen johtotiimi on lähes ainutlaatuinen laboratoriokokeilu siitä, kuinka eri koulutuksella ja työkokemuksella varustetut ihmiset todellakin toimivat hyvällä menestyksellä yhdessä. Kyse ei ole niinkään siinä, että kaikki pallot menisivät suoraan maaliin kertalaakista, vaan siitä, että hyvin yhteen toimivalla ja monipuolisella osaamisella varustettu joukkue voi selvitä haastavistakin paikoista yhdessä. Riskejäkin on helpompi hallita ja ongelmiin luoda ratkaisuja, kun kaikki eivät katso asioita samasta perspektiivistä. Lämpimät kiitokset kaikille teille rohkeudesta olla mukana ja tehdä työtä yhteisen unelman eteen!

Lopuksi vielä pieni katsaus tulevaan. Ensi vuosi tulee olemaan kuin joulun odotusta. Uusiin palveluihin päästään tutustumaan vaihe vaiheelta, ihan kuin joulukalenterin luukkuja avatessa. Pilottikoulut ovat erittäin tärkeässä roolissa siinä, miten palvelujen käyttöönotossa onnistutaan. On oleellista ymmärtää, että vanhoja palveluita ei korvata sellaisenaan, vaan toiminta muuttuu väkisinkin arjessa. Sekä korvaavat, että kokonaan uudet palvelut tuovat omat ilonsa ja varmasti aluksi myös haasteensa arjen tekemiseen. Ihan kuin jouluna, sekin kannattaa pitää mielessä, että ihan kaikkia toivomiaan paketteja ei ehkä saa vielä tänä vuonna, mutta ensi jouluksi voi taas toivoa uudestaan. 

Ratkaisukeskeisellä asenteella ja hyvällä yhteistyöllä tulemme varmasti jatkossakin onnistumaan haastavasta ja innostavasta vuodesta. Asioilla on yleensä tapana järjestyä. Rauhallista joulun aikaa ja erittäin hyvää uutta vuotta teille kaikille!


Kirjoittajasta


Kirsi Lehto toimii DigiOne hankejohtajana. Hän on tuotantotalouden diplomi-insinööri ja kauppatieteilijä, joka tituleeraa itseään ikuiseksi oppijaksi. Kirsin erikoisosaamisalueena on digitalisaation hyödyntäminen ja monimutkaisten kokonaisuuksien ymmärtäminen. Hän on visionääri ja rohkea uudistaja, joka arvostaa ihmisten erilaisia näkemyksiä ja uskoo siihen, että tuloksia syntyy innostamisen, keskinäisen kunnioituksen ja yhteistyön avulla. Kirsi on idealisti, joka haluaa jättää maailman parempana, kuin millaisena me sen löysimme.

Blogikirjoitukset

Ajankohtaista